Mikimánia


Az idén rengeteg divatüzletben köszön ránk Miki egér (avagy Mickey Mouse). Nem véletlenül: az ikonikus rágcsáló, Walt Disney népszerű karaktere 90 éves lett, ezt ünneplik a különböző együttműködésekkel.

A jellemzően inkább designer-együttműködésekben utazó svéd gyorsdivat-lánc, a H&M számtalan mikis terméket kínál, az obligát gyerekruháktól a felnőtteknek szóló árucikkekig. Sőt, november 8-tól a Moschino TV x H&M kollaboráció keretében is felhasználnak Disney-karaktereket.

Ha nem csak felsőruházatként szeretnénk viselni az egeret, akkor az Intimissiminél, valamint a Tezenis kapszulakollekciójában mikis melltartó, alsó, póló, body, pizsama is kapható, de a Calzedoniánál még jeggingsre (igen, ez a denimből készült leggings) is került a mintából.

És nemrég érkezett a hír, hogy novembertől egy másik amerikai ikonnal, a Levi’s-szel is összeállt Mickey Mouse. A Miki egeres grafikákkal díszített pólók és pulóverek mellett - számos rajz a kaliforniai Anaheimben lévő Disney Archívumból származik - a kollekcióban megtalálható egy különleges kiadású Mickey-rátétes Trucker dzseki és egy Levi’s 501-es farmer is. A minták beleillenek az utcai divat logómánia-vonalába, a koptatások pedig a 80-as és 90-es éveket idézik.

És ha már mindenhol Miki egér támad: nemrég olvastam a híres holokauszt-képregényt, a Maus-t, amelyben a szerző, Art Spiegelman idéz egy, az 1930-as években Pomerániában megjelent cikkből. Eszerint Miki egér a valaha volt legnyomorultabb ideál, egy koszos, betegségeket terjesztő rágcsáló, ami nem lehet egészséges érzelmű fiatalok példaképe. Az ismeretlen szerző a horogkeresztet ajánlja helyette. Ez talán még egy ok arra, hogy beszerezzünk valamilyen Mickey Mouse-os holmit.

https://tm.blogstar.hu/./pages/tm/contents/blog/63809/pics/lead_800x600.jpg
calzedonia,disney,évforduló,h&m,intimissimi,levis,tezenis
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?