Cserpes-csere

A nap felfedezése volt számomra, hogy a Lipóti Pékségekben már nem a Cserpes Sajtműhely tejtermékei kaphatóak, hanem saját márkanév alatt forgalmazott árucikkek. A Cserpes honlapján felugró üzenet is tájékoztat a régi frigy megszűnéséről: idén április 18-án szakított a két ismert magyar márka. A Lipótinál pedig azt lehet megtudni, hogy a váltás közel 16 hónapos előkészületet igényelt.

Miután a megszokott homoktövises, illetve csipkebogyós ivójoghurtot nem leltem, egy epresre szavaztam – akkor tűnt fel, hogy ez már bizony Lipóti sajátmárka. A gyártó kódja szerint a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. (Etyektej) Etyeki Sajt Céhe készíti a terméket a pékség számára. Ez megmagyarázza a Túrórúd nevű édességet is: annak eredetije, a belgacsokival bevont Etyeki Túródesszert a Céh egyik büszkesége. Talán a Lipótinak készült tejföl is hasonlít arra, amit saját maguk az egészen vicces Fenékig Tejföl néven árusítanak.

A megállapodás az Etyektej méretéhez képest (saját adataik szerint napi 3000 liter tejet dolgoznak fel és elsősorban mozgóárusi modellben értékesítenek) komoly előrelépésnek tűnik Aki pedig továbbra is Cserpes-tejtermékekre vágyna, annak maradnak a Tejivók, saját üzletek, mozgóárusok és egy csomó szerződött üzlet.

Frissítés:

Utánaolvasva arra jutottam, hogy a Lipóti saját tejüzemet is alapított a feladatra. 

https://tm.blogstar.hu/./pages/tm/contents/blog/27600/pics/lead_800x600.jpg
cserpes,etyektej,lipóti,sajátmárka
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?