Pálinkaáramlatok

A pálinka nehéz ügy, van benne legalább annyi törésvonal, mint bármiben, ami igazi hungarikum. Először is ugye a házifőzés és a kereskedelmi főzdék közötti küzdelem, amelynek van egy gazdasági vetülete (az adómentesség miatt durván zsugorodó „hivatalos” piac) és egy érzelmekkel átitatott ízlésbeli oldala is, miszerint a Sanyi sógor házi vegyese kenterbe veri az összes „bóti” pálinkát – amire a vehemensebb kereskedelmi főzőmesterek is megfelelnek, Márton János példáját lásd itt.

És ha már kereskedelmi főzde, akkor új front nyílik. A pálinka reneszánszában úttörő szerepet vállaló főzdék többsége a mester szakértelmében és az emberi ízlésben bízik, ennek megfelelően elfogadja, hogy például a szilvája időről időre kicsit másképpen kiváló. Egyesek még évjáratozzák is az italaikat. Ennek megfelelően nem kicsit fújnak a legismertebb és legnagyobb hazai pálinkamárkára, a Rézangyalra. Ők ugyanis nem főznek, hanem különböző főzdék párlatait felvásárolva kevernek (blendelnek) egy állandó minőségű italt. Ezt egyébként meg is indokolják. „A kis főzdék által előállított évjáratonként, esetleg főzetenként változó minőség nem járható út a nemzetközi érvényesülés felé vezető úton, ugyanis ez nem tükrözi a külföldön állandó vodka, tequila, whiskey, rum minőséghez szokott fogyasztók igényeit” – mondja Borbáth Gabriella, a márka blendmestere.

Borbáth Gabriella kósol

A nemzetközi terjeszkedést – és a fiatalok jobb megszólítását – szolgálja a márka aktuális megújulása is, melyben a HEYTHERE ügynökség működött közre. Az új logo meg tudott maradni eredeti formájában, de újrarajzolásának és új vonalvezetésének köszönhetően sokkal tisztább, használhatóbb képet ad. Emellett felfrissülnek a termékek címkéi, a márka hivatalos weboldala, valamint az összes marketingkommunikációs eszköz az eladáshelyi anyagoktól az autókig. Új szlogent is kap a márka:

Akkor… Iszunk egy pálinkát?!

https://tm.blogstar.hu/./pages/tm/contents/blog/25737/pics/lead_800x600.jpg
arculat,borbáth gabriella,márton jános,pálinka,rézangyal
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?