Apró örömeink


Van ugye a magyar startup-szentháromság (Prezi, Ustream, LogMeIn), de rajtuk kívül is találni sikeres technológiai vállalkozásokat. A Neticle Technologies is egy jó példa: fejlesztettek egy megoldást, amivel nem csak azt tudják kiszűrni, ha a weben – beleértve a közösségi médiát is – megjelenik valakiről/valamiről valami, de azt is rögtön hozzárendeli az automata szövegelemző, hogy ott és akkor jót vagy rosszat mondtak-e a kérdéses alanyról. Ennek mindenféle remek felhasználási lehetősége van: cégként követhetjük, hogy mit mondanak rólunk, kutatásokhoz, fejlesztésekhez pedig felhasználhatjuk az „élő” szöveges visszajelzéseket; médiumként különböző jelenségek ismertségét, népszerűségének alakulását lehet követni vagy összevetni; PR-esként kiváló kríziselőrejelző és –monitorozó eszköz stb. Van is egy csomó ügyfelük: hazai és nemzetközi nagyvállalat, kiadó, ügynökség.

Amiért most írok róluk, az két jó hír a cég háza tájáról. Egyrészt rájöttek, hogy a szövegelemző technológia másra is jó, és létrehoztak egy önkiszolgáló szövegelemző rendszert, a Zurvey-t, amely mindössze öt kattintással képes a nagymennyiségű szabadszöveges információ automatikus, gyakorlatilag emberi pontosságú elemzésére. Ezzel jól kezelhetőek olyan nagy mennyiségű, strukturálatlan adattömegek, mint például az ügyfélvisszajelzések vagy kérdőívek nyílt kérdéseire adott válaszok.

A másik jó hír pedig, hogy alaptevékenységükkel megjelentek Bulgáriában is: március eleje óta bolgár nyelven is működik az automatikus nyelvi algoritmusuk. Az év végéig pedig további országokban is tervezik a piacra lépést.

Álmodhatunk milliárdos startupokról, kívánom is, hogy szülessenek még, de elsősorban ilyen apró(nak tűnő) fejlesztésekből, lépésekből kellene sok, hogy sikeres legyen az ország.

https://tm.blogstar.hu/./pages/tm/contents/blog/25599/pics/lead_800x600.png
bulgária,logmein,neticle,prezi,startup
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?