Jó partit csinált a Ustream

A nagy magyar startup-szentháromság – Prezi, Ustream, LogMeIn – egyik tagjának bekötötték a fejét, és nem is akármilyen volt a kérő.

Az IBM a világ legismertebb márkái közé tartozik. Az írógépek, majd a PC-k után most már inkább vállalati szerverekben, felhőtechnológiában és értéknövelt szolgáltatásokban utazik. Legújabbkori nemzeti büszkeségünk, a még mindig Magyarországon fejlesztő, élő és on-demand videótartalmakat szolgáltató Ustream az újonnan megalakult IBM Cloud Video Services üzletághoz csatlakozik. A videószolgáltatási portfólió magába foglalja a nyílt API, azaz programozói kezelőfelületek fejlesztését, a digitális és vizuális analitikát, a kiegyensúlyozott teljesítményt és az egyszerűsített menedzsment-feladatokat számos globális iparág – például a média és szórakoztatóipar, a kereskedelem, oktatás és kormányzati szolgáltatások - számára. Az egység Braxton Jarratt vezérigazgató irányításával működik majd, és a felhőalapú videószolgáltatásban és szoftverekben rejlő, az IBM becslése szerint 105 milliárd dollárra rúgó üzleti lehetőség kiaknázását tűzte ki célul.

A Ustreamnek egyébként nem idegenek a nagy ügyfelek - nyolcvanmillió felhasználójuk között eddig is megtalálható volt a Nasa, a Samsung, a Facebook, a Nike és a The Discovery Channel -, de a frigy új dimenziókat nyithat számukra. Egyúttal ösztönözheti a sikeres exitek hiánya miatt a közelmúltban kissé lelassulni látszó hazai startup-szcénát is.

(A képen az IBM Cloud alelnöke, Robert LeBlanc.)

https://tm.blogstar.hu/./pages/tm/contents/blog/24153/pics/lead_800x600.jpg
felvásárlás,ibm,startup,ustream
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?