A kopasz visszatér

Az első márka, amelyet menedzselhettem, a Procter & Gamble Mr. Proper tisztítószer-családja volt. És bár kissé halva született az egész vállalkozás, rengeteget tanultam belőle.

Elsősorban azt, hogy a termék önmagában nem sokat számít. Hiába készítesz jobb vagy kényelmesebb tisztítószert a laborban, ha létezik a piacon megszokott, ismert márka, amellyel elégedettek az emberek, esetleg összekapcsolódik számukra egy fontos korszakkal, változással, nehezen kerülhetsz nyerő pozícióba.

Szegény Mr. Propernek egyébként is megvoltak a maga kihívásai:

  • a kulcsterméke egy nálunk alig létező szegmensben (általános tisztítószerek) játszott
  • a neve kimondhatatlan volt
  • de legalább összekeverhető a Mr. Muscle-lel
  • és csóri kigyúrt, kopasz figura a kétezres évek elején a régiónkban inkább negatív asszociációkat ébresztett.

A mostani bejegyzés születésének oka egy pici személyes örömhír: a P&G közületi felhasználókat célzó termékvonala, a P&G Professional piacra dobta a Mr. Proper 3 az 1-ben tisztítószert. Az újdonság a hivatalos leírás szerint három termék – fertőtlenítő, általános felülettisztító és ablaktisztító – tulajdonságait ötvözi, így a lehető legjobb megoldást biztosítja a professzionális vendéglátóipari egységek számára és a lehető legjobb ár-érték arányt nyújtja a különböző felületek, a konyha és a mosdók általános tisztításához.

Egyszóval örülök, hogy a „tanulómárkám” újjáéled a hazai piacon is. Remélem, az üzleti környezetben sikeresebb lesz, mint amennyire a lakossági piacon lehetett.

Aki pedig a lakásában is vágyik a kopasz ember társaságára, a kiváló fürdőszobai spray-t szinte minden nagyobb üzletláncban megtalálja, és kis szemfülességgel általános tisztítószert is beszerezhet – utóbbiból a Müller német importtermékeit szoktam vásárolni.

Címkék: b2b, mr. proper, p&g
https://tm.blogstar.hu/./pages/tm/contents/blog/21416/pics/14439557852892677_800x600.jpg
b2b,mr. proper,p&g
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?