Lesz-e újra magyar csokimárka?

Egy „vegyél magyart” oldal cikkében olvastam nemrég a felsorolást, mely szerint szinte minden „magyar” édesipari márka (ami még létezik egyáltalán) külföldi kézben van már. Azon persze lehet vitatkozni, hogy a külföldi (jellemzően részvénytársasági, tehát eleve nehezen meghatározható) tulajdonosi kör rögtön „nemmagyarrá” tesz-e egy márkát, mindenesetre a cikk azt javasolta, hogy vegyünk Bonbonetti-termékeket, mert az még hazai. A szerző ügyesen átugrotta azt a bő kétéves hírt, hogy a többek között a Tibi csokit is gyártó üzem előtt a magyar mellett lengedező ukrán zászló nem holmi politikai állásfoglalás, hanem az új tulajdonos, a Roshen konszern nemzetiségére utal.

Most viszont úgy tűnik, hogy a gomba módra szaporodó, és gyakran csodákat gyártó csokimanufaktúrák mellett (itt van egy kedvenc közülük) újra lehet nagyüzemi hazai édességgyártás is. Sánta Sándor, a Bonbonettit hosszú évekig vezető szakember, egyben a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke ilyen megfontolásból hívta életre a Chocco Garden márkát. Célja a befektetői csoporttal közösen egy olyan világszínvonalú technológiával felszerelt édesipari gyár létrehozása, amely nemcsak a hazai, de az exportpiacokon is versenyképes tud lenni.

Ehhez ráadásul stratégiai partnerre talált egy olyan gyártó képében, amely saját területén erős nemzetközi márkák fémjelezte környezetben tudott piacvezetővé válni. A cég termékeinek értékesítése ugyanis a Hell Energy Kft. új üzletágaként fog megvalósulni. A Hell olyan disztribúciós platformmal rendelkezik a legtöbb értékesítési csatornán belül, amely segítheti az újonnan indult édesipari vállalkozás termékeinek hatékony terjesztését.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

https://tm.blogstar.hu/./pages/tm/contents/blog/20165/pics/lead_800x600.jpg
bonbonetti,chocco garden,csokoládé,hell,magyar édességgyártók szövetsége,magyar termék,roshen,sánta sándor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?